Sabadell cedeix Cal Balsach al Tallaret per 17 anys

S'ha aprovat en el ple d'abril després d'un agre debat

Cal Balsach, en un acte festiu
Cal Balsach, en un acte festiu | Casal Popular El Tallaret
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:56h
El ple municipal ha tornat a abordar aquest dijous la cessió de Can Balsach al casal d'entitats de la Creu Alta El Tallaret, en aquesta ocasió per aprovar la seva cessió. Concretament, i després d'un agre debat, s'ha aprovat cedir l'equipament per un termini de 17 anys.

La petició s'ha fet via instància entrada a l'Ajuntament, demanat la concessió administrativa de part de Cal Balsach d’acord amb els plànols i el projecte que ha adjuntat a la instància. L'Ajuntament és propietari de la nau situada a la Carretera de Prats de Lluçanès, actualment sense ús, fet pel qual s'havia previst la cessió al Casal Popular El Tallaret en ús compartit amb altres usos associats a l’edifici.

Segons l’informe elaborat pel servei d’Obres i edificis d’equipaments, es valora favorablement el plantejament general de la proposta i les solucions tècniques que proposa l’entitat. Així, el ple ha aprovat l'expedient de contractació i ha acordat aprovar inicialment el plec de clàusules administratives particulars que regiran l'adjudicació directa de la concessió administrativa de domini públic per a l'adequació, amb distribució, acabats interiors i instal·lacions, així com la utilització privativa de part de Cal Balsach.

No obstant, l'oposició ha desenterrat la cessió inicial, que va dur al PSC a denunciar l'alcalde, Maties Serracant, per la via penal en considerar que havia obrat tractant favorablement el col·lectiu de la Creu Alta. Entre altres, l'oposició ha retret la llargada de la concessió, de 17 anys, i que s'hagi gestat en ple període electoral.

De la mateixa manera, tant Ciutadans com PP han considerat que es tracta les entitats de manera diferent depenent de qui es tracta i del grau d'afinitat amb l'executiu local, establint que hi ha "entitats de primera i entitats de segona". Finalment, el punt tot i els punts en contra de Ciutadans i PP, mentre que el PSC i el PDECat han optat per abstenir-se.