L'escola Miquel Martí i Pol de Sabadell comptarà amb un accés des d'una nova plaça

La modificació urbanística preveu el canvi d'ubicació de la porta per la nova plaça resultant al carrer Cervantes

Vista aèria de l'escola Miquel Martí i Pol, amb la zona a modificar, a la dreta
Vista aèria de l'escola Miquel Martí i Pol, amb la zona a modificar, a la dreta | GoogleMaps
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:45h
El ple municipal de Sabadell ha donat llum verda a l'aprovació provisional de la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació de Sabadell en l'espai denominat MPG-103. Es tracta d'un tràmit que té com objectiu crear un parc amb zona verda i poder ampliar l'escola Miquel Martí i Pol, en l'espai comprès pels carrers Cervantes, Sant Pau i Zurbano, al centre de la ciutat.

La modificació té per objectiu obtenir la cessió gratuïta i obligatòria dels sistemes locals educatius, a places i jardins, per la qual s'incorporen 798 metres quadrats d'equipament educatiu que s'haurien d'haver expropiat. "També fem una redimensió del sòl a ús residencial i apliquem l'increment de sostre edificable per configurar un volum més regular i versàtil, amb 234 metres quadrats de sostre", ha explicat el tinent d'alcalde Juli Fernàndez.

A més, totes les cessions d'equipament educatiu es destinaran a l'ampliació de l'escola Miquel Martí i Pol, fet que donarà pas a una plaça al carrer Cervantes, que en serà el nou accés si així s'acorda amb el centre. En el tràmit d'informació pública s'ha rebut un únic escrit d'al·legacions que s'ha estimat parcialment, concretament del gimnàs Llenas, que objectivava la indemnització que li correspondria pel trasllat de l'activitat i que s'ha incorporat a l'estudi financer.

 

Vista de l'espai afectat. Foto: Anna Mena


Pel que fa a l'expropiació de l'edifici del gimnàs, té un cost estimat d'uns 755.000 euros. 
 

Plànol de l'espai afectat. Foto: Ajuntament de Sabadell