Barcelona i l'àrea metropolitana marquen un rècord històric en turisme de congressos

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea a la seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:24h
Fira Borsadiner al Palau de Congresos
Fira Borsadiner al Palau de Congresos | Adrià Costa
1.901 milions d'euros. Aquest ha estat l'impacte econòmic del turisme de congressos que ha rebut Barcelona i l'àrea metropolitana el 2018. "Un rècord històric", tal com ha expressat el president del Barcelona Convention Bureau (BCB), Miquel Martí, després de celebrar, a la seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, l'assemblea anual.

Martí ha valorat molt positivament la dada, especialment perquè es venia d'un 2017 "que es podria haver patit", en referència als atemptats terroristes a la Rambla i la celebració de l'1-O. La capital catalana "segueix sent el destí preferit a nivell mundial" i també està "al top cinc en el món dels congressos".

A més, ha posat en valor que l'estada mitjana dels delegats és de 4,95 dies, de manera que ha crescut la despesa hotelera amb 188,69 euros per dia en el cas de congressos i 99 en el dels assistents a les convencions, quan la durada dels congressos ha estat de 3,53 dies i les convencions de 4,32 durant el 2018.

Martí ha recalcat que Barcelona "és la ciutat que no és capital de país que aconsegueix aquests reptes dins el mercat internacional" i ha precisat en especial que és un referent en el sector farmacèutic i mèdic.

La distribució al llarg de 2018 ha estat de 1.404 reunions i 584.154 delegats a Barcelona, ​​mentre que a la resta de comarques ha estat de 310 i de 63.861, respectivament.

La "resistència" de Barcelona

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident segon del Consell General de Turisme de Barcelona, ​Agustí Colom, ha coincidit a assenyalar el lideratge en aquests dos camps i també ha remarcat la "capacitat de resistir" de la ciutat i "recuperar" aquest turisme, malgrat els atemptats i la situació política viscuda el 2017.

Colom ha dit que ha estat una recuperació "àgil i ràpida" i ha pronosticat que les perspectives de 2019 són també molt positives. Ha assegurat que el turisme es planteja "amb tot el territori" i d'aquesta manera, com ha expressat, es descongestiona Barcelona, ja que ha constatat que els visitants venen de mitjana sis vegades a la ciutat i això ha de servir perquè "descobreixin" més enllà de les fronteres barcelonines.