Cs insisteix a «modificar» el model d'immersió per «equilibrar» català i castellà a les aules

Des de Sabadell, Carina Mejías menté la proposta malgrat la sentència del TC

Carina Mejías, aquest dijous a Sabadell
Carina Mejías, aquest dijous a Sabadell | ACN
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:48h
Ciutadans proposa una "modificació" del model d'immersió lingüística a Catalunya si la formació taronja té capacitat de govern a partir del 28-A. Des del partit taronja no comparteixen el sistema actual i defensen un model "bilingüe" que reflecteixi "el que és natural a la societat".

La número 5 de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, ha reaccionat així en un contacte informatiu fet a Sabadell a la sentència del Tribunal Constitucional que s'ha conegut aquest dijous i que avala el règim lingüístic de la Llei d'Educació de Catalunya i que el PP va recórrer el 2009. Malgrat la sentència, des de Ciutadans aposten per legislar per tal "d'equilibrar" la presència del català i el castellà a les aules i que totes dues llengües siguin vehiculars.

La candidata al Congrés ha defensat, des de la futura plaça de Clara Campoamor, un reconeixement aconseguit pel Grup Municipal de Cs a Sabadell, "el feminisme liberal perquè garanteix la igualtat real entre homes i dones sense enfrontaments els uns contra els altres" i ha exposat diferents mesures que Cs vol impulsar en la pròxima legislatura.

"Volem la igualtat dels permisos de paternitat i maternitat, perquè les dones no es vegin obligades a triar entre treballar o cuidar els seus fills", ha explicat, i ha enumerat "mesures per ajudar a tenir cura de menors com una prestació de mil euros per a aquelles famílies que necessiten ajuda per pagar una plaça de guarderia".