​Nova amenaça de vaga a Smatsa

Els treballadors debaten avui en assemblea si alteren el servei a partir de la setmana que ve

La vaga arrencaria la setmana vinent
La vaga arrencaria la setmana vinent | Juanma Peláez
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:52h
Els treballadors de l’empresa concessionària de la recollida de les escombraries i la neteja viària a Sabadell, Smatsa, plategen avui si convoquen vaga a partir de la setmana que ve. Els representants dels empleats asseguren que no han cobrat una paga prevista per aquest mes, fet que consideren que suposa un incompliment del contracte.

Concretament, els treballadors es reuneixen aquest matí i de nou a la tarda perquè els dos torns puguin votar la proposta que els representants sindicals vehicularan a l’empresa. Si es vota fer vaga, el plantejament és fer-ne els propers 29 i 30 d’abril, 2 i 3 de maig, i a partir del dia 6 de manera indefinida, a les portes de la campanya de les eleccions municipals.

Fonts sindicals han assegurat a NacióSabadell que es tracta de la resposta dels treballadors per demanar a empresa i Ajuntament que “s’entenguin al marge dels empleats”, de manera que es garanteixin els pagaments i es respecti el conveni col·lectiu. Precisament, els dos implicats es reuneixen avui per abordar la relació entre les parts.

Aquesta tarda, a més, el sindicat UGT ha plantejat una moció al ple municipal en què demana el compromís de les forces representades “garantir l’estabilitat de la prestació del servei” per evitar “possibles afectacions sobre les condicions laborals de la plantilla”. Per aquest motiu, els sindicats no descarten desplaçar-se en bloc a l’Ajuntament per fer visible la seva queixa.

Un antecedent recent

Els treballadors ja van plantejar fer vaga després de les delicades relacions entre empresa i Ajuntament, que posaven en perill el pagament de les nòmines. No obstant, un acord a darrera hora va dur que els empleats desconvoquessin l'aturada prevista a les portes de les festes de Nadal.