Tiroides, mal d'esquena o com actuar en cas d'aturada cardíaca en el nou cicle de conferències de MútuaTerrassa

La primera se celebra aquest dijous 25 d'abril i tractarà sobre l'estrès i les malalties mentals

Redacció
25 d'abril del 2019
Aquest dijous, 25 d'abril, s'inaugurarà la divuitena edició del cicle de conferències "Dijous de Mútua". La conferència inaugural porta per títol "Estrès i malalties mentals" i anirà a càrrec del Sr. Natxo Garrido, psicòleg clínic de la Unitat d'Aguts i de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). En el decurs de la conferència farà referència al concepte d'estrès com una reacció d'adaptació davant d'una demanda externa que supera les capacitats o recursos de la persona. Sovint, aquesta reacció d'estrès comportarà símptomes puntuals d'ansietat i depressió, entre d'altres.

Les conferències dels dijous de Mútua

En total s'han programat sis conferències concebudes amb la idea de divulgar temes mèdics i sanitaris d'actualitat El programa d'enguany el formen un total de sis conferències que tindran lloc entre els mesos d'abril i novembre (exceptuant juliol i agost). Igual que en la passada edició, totes s'esdevindran a les 18 h a l'emplaçament habitual, l'edifici docent de MútuaTerrassa.

La novetat rau en el fet que el contingut de les conferències s'ha treballat d'acord amb les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències de l'any passat. La resta de temàtiques que contempla el programa d'enguany són: la malaltia inflamatòria intestinal (dijous 30 de maig), els mites i les realitats de les tiroides (dijous 27 de juny), els consells per alleugerir el mal d'esquena (dijous 26 de setembre), les advertències sobre com actuar davant d'una aturada cardíaca (dijous 31 d'octubre) i el paper de la investigació en la demència (dijous 28 de novembre).