Meteorologia

Tornen les pluges

Seran d'intensitat entre feble i moderada

per Redacció, 24 d'abril de 2019 a les 21:00 |
S'esperen molts núvols al llarg del dia | Xavier Borràs
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous dins a primera hora de la tarda el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert arreu del territori, però amb núvols menys abundants a l'extrem sud. A partir de llavors la nuvolositat es trencarà i el cel quedarà per la resta de la jornada variable, amb creixement de nuvolades.

Fins a mig migdia s'espera precipitació general al Pirineu i Prepirineu i extensa a la resta del país. A partir de llavors s'esperen ruixats a qualsevol indret però preferentment a l'interior, localment acompanyats de tempesta. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, i puntualment abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot occidental.


La cota de neu rondarà els 2.000 metres al Pirineu oriental, mentre que al sector occidental passarà dels 1.800 metres de matinada als 1.500 metres al vespre. En tot l'episodi, a cotes elevades del Pirineu i Prepirineu occidental s'acumularà entre 60 mm i 80 mm de precipitació i més de 30 cm de neu als 2.500 metres.

Temperatura mínima en ascens i màxima similar o lleugerament més alta, si bé l'ascens serà moderat als dos extrems del litoral. La mínima es mourà entre 5 i 10 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i entre 10 i 15 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 11 i 16 ºC al Prepirineu, entre els 15 i 20 ºC a la depressió Central i entre 18 i 23 ºC al litoral i prelitoral.
 

 

Participació