Una mostra emfatitza en «l'orgull» de les refugiades LGTBIQ+

Estarà fins al 14 de maig al Casal Pere Quart

Una de les parts de l'exposició
Una de les parts de l'exposició | Albert Hernàndez
Redacció
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:34h
El Casal Pere Quart ha inaugurat aquest dimarts, Diada de Sant Jordi, una exposició que duu per títol "Orgullo de valientes", que a través d'una desena de casos denuncia les situacions d'immigrants, sol·licitants d'asil i refugiats LGTBI+ i que actualment resideixen a Espanya. 

Són persones que participen al projecte Atenció a persones immigrants, sol·licitants d'asil i refugiade LGTBI que la Fundació La Merced Migraciones desenvolupa des de 2016. De la mà d'Actua Vallès i el seu projecte de Ca l'Enredus ha arribat a la ciutat. La mostra recorda, en un mapa del món, les lleis d'orientació sexual que hi ha actualment a tots els països. 
 

La mostra estarà fins al 14 de maig al Casal Pere Quart Foto: Albert Hernàndez


En aquest sentit, n'hi ha 72 que criminalitzen aquest col·lectiu i en vuit es contempla la pena de mort per castigar l'homosexualitat. Els testimonis exposen els temors i experiències pròpies per la situació en la que es troben. Així manifesten sentiments com inseguretat, actituds LGTBIfòbiques i incertesa, entre molts d'altres. "Orgullo de valientes" estarà exposada fins al 14 de maig.