La pluja deixa a Sabadell prop de 29 litres en tan sols mitja hora

Els Bombers han atès fins a 23 serveis a la comarca del Vallès Occidental, sobretot focalitzats en el municipi sabadellenc i a Sant Quirze del Vallès

ACN
13 d'agost del 2015
Actualitzat el 14 d'agost a les 8:29h
El número d'emergències 112 ha rebut entre les cinc i les set d'aquest dijous a la tarda 190 trucades avisant d'incidències causades per les pluges. El Servei Meteorològic de Catalunya indica que s'han superat els 20 litres per metre quadrat en mitja hora a moltes poblacions de les comarques de Barcelona, sobretot al Vallès Occidental i l'Oriental. A Sabadell, per exemple, s'han acumulat 28,7 litres i a Badalona 32,8.

Els Bombers han atès una cinquantena d'incidències que principalment han estat causades per l'arbrat, que ha caigut a carreteres i carrers o en algun cas sobre cotxes. També hi ha hagut baixos i terrasses inundats i serveis per sanejar façanes. Els serveis, però, han estat menors. El 45% de les trucades al 112 per les pluges d'aquesta tarda s'han fet des del Barcelonès, concretament 85. 53 d'aquestes s'han fet des de Barcelona. La majoria de trucades s'han rebut entre les 18.00 i les 18.30 h.

A l'entorn de la zona metropolitana, des de les 17h els Bombers han atès 23 serveis al Vallès Occidental (sobretot als municipi de Sabadell i Sant Quirze del Vallès) i 16 al Vallès Oriental (bàsicament centrats a Mollet del Vallès).

El Servei Meteorològic de Catalunya indica que les pluges del litoral es desplacen cap al mar, però s'han de mantenir les tempestes encara les properes hores, afectant punts de les comarques de Barcelona, Catalunya Central, nord de Tarragona i Girona. Les pluges amb tempestes poden ser especialment intenses a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la demarcació de Girona.

L'episodi de pluges es pot allargar fins divendres, tot i que es preveu que afecti, amb menys intensitat, el litoral central i el de Tarragona. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. Per tot plegat Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat.