Meteorologia

El sol i els núvols s'aniran alternant al llarg del dia

La pluja es veurà en determinats punts de la jornada

per Redacció, 23 d'abril de 2019 a les 22:00 |
S'esperen núvols sobretot al final del dia | Albert Segura
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres de matinada el cel estarà molt ennuvolat o cobert arreu amb el pas de nuvolades. Fins a migdia estarà serè o poc ennuvolat. A partir de la tarda creixeran nuvolades a l'interior del país, sobretot al quadrant nord-oest, que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, mentre que al litoral continuarà poc ennuvolat. Malgrat això, al final del dia també arribaran núvols baixos al sector central del litoral i del prelitoral. Independentment, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental estarà molt ennuvolat o cobert tota la jornada.

De matinada s'espera precipitació a qualsevol indret, mentre que durant el matí es restringiran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental. A la tarda se'n produiran novament al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, i no se'n descarten a altres punts del terç oest. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta, sobretot de matinada. Deixaran acumulacions entre minses i poc abundants en general, localment abundants al quadrant nord-oest. La cota de neu pujarà dels 1.200 de matinada als 1.600 metres al migdia, si bé a la nit arribarà als 1.800 metres.


La temperatura mínima serà lleugerament més baixa i oscil·larà entre 0 i 5 ºC al Pirineu, entre 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre 5 i 10 ºC a la depressió Central i al Prelitoral i entre 9 i 13 ºC al litoral. Pel que fa a la temperatura màxima serà semblant o descendirà lleument, per bé que pujarà de manera lleu al litoral i prelitoral nord; rondarà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, entre 17 i 22 ºC a Ponent i al litoral i entre 15 i 20 ºC a la resta del territori.

 

Participació