Els comuns fixen la cultura accessible a tothom com un dels seus eixos

El candidat a l'alcaldia, Joan Berlanga, recorda que el govern municipal ha augmentat un 17% el pressupost en educació

La parada dels comuns, al Passeig
La parada dels comuns, al Passeig | Albert Hernàndez
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:13h
Sabadell en Comú ha aprofitat la celebració de Sant Jordi per assenyalar un dels eixos pels quals apostaran: la cultura accessible a tothom. Unes polítiques que aniran dirigides "als futurs ciutadans", ha afirmat el candidat d'aquesta formació a l'alcaldia de Sabadell, Joan Berlanga, "amb independència del poder adquisitiu de les famílies", ha afegit. 

En aquest sentit, Berlanga ha recordat que en aquests anys al govern municipal s'ha augmentat un 17% el pressupost en educació. Així com d'altres projectes endegats com el que es fa conjuntament amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Ha remarcat que la voluntat és que la ciutadania "tingui una bona formació cultural". 

El debat i el pacte PSOE-Cs

L'alcaldable dels comuns a Sabadell ha estat acompanyat per un altre candidat, en aquest cas a les eleccions al Congrés dels Diputats dins la llista d'En Comú Podem, Joan Mena. Mena ha manifestat la "possibilitat" d'un pacte entre PSOE i Cs al govern espanyol, ja que el candidat de Unidas Podemos, Pablo Iglesias, "li va preguntar fins a tres vegades" en el debat que els quatre candidats (PP, Pablo Casado; Cs, Albert Rivera, i PSOE, Pedro Sánchez) van protagonitzar aquest dilluns a RTVE. 

Mena ha advertit que un executiu amb Cs aniria en contra de "la cultura i la llengua catalana" i ha apuntat que la formació taronja es dedica a "incendiar els carrers de Catalunya". Ha indicat que la seva proposta és dedicar un 6% del PIB a la cultura, replicant així la mitjana europea, a la vegada d'incrementar les beques educatives i ha recordat que les beques universitàries, "les més cares d'Espanya", amb una pujada de "més del 67%" i que han afectat a 115.000 alumnes.