Sant Jordi amb roses, llibres... i paraigua

La pluja es veurà en determinats punts de la jornada

La pluja farà acte de presència per Sant Jordi
La pluja farà acte de presència per Sant Jordi | Juanma Peláez
Redacció
22 d'abril del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts, dia de Sant Jordi, els llibres i les roses compartiran protagonisme amb el paraigua. Es preveuen ruixats locals, sobretot a la primera part de la jornada, però sense grans aiguats.

Així, fins al migdia el cel estarà cobert o molt ennuvolat en general, amb núvols menys abundants al terç sud del territori a partir de mig matí. A partir d'aleshores s'obriran clarianes en general i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat a l'interior de la meitat oest, al Pirineu i al Prepirineu, mentre que a la resta quedarà mig o a estones poc ennuvolat, amb núvols més abundants a l'interior.
 

Previsió de pluja pel matí de Sant Jordi. Foto: SMC


La pluja podrà fer acte de presència durant el matí a les comarques del litoral barceloní, a les comarques centrals i a les de Girona. Cap a mig matí, la previsió dibuixa un escenari més optimista, amb pluja que anirà desapareixent. A la tarda pot aparèixer algun ruixat en punts interiors i propers al Pirineu, així com alguna gota en qualsevol punt del territori.

Pel que fa a la temperatura, la mínima serà similar a la de dilluns o pujarà lleugerament. Se situarà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, i entre 10 i 15 ºC al prelitoral i al litoral.

La temperatura màxima serà semblant al Pirineu i Prepirineu i lleugerament més alta a la resta, sobretot al terç sud i a Ponent; se situarà entre 13 i 18 ºC al Pirineu i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori, localment més alta al terç sud i a Ponent.