Quin temps farà aquest Sant Jordi?

La pluja es veurà en determinats punts de la jornada

La pluja farà acte de presència per Sant Jordi
La pluja farà acte de presència per Sant Jordi | Juanma Peláez
Redacció
22 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:35h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts, dia de Sant Jordi, els llibres i les roses compartiran protagonisme amb els paraigua. Es preveuen ruixats locals, sobretot a la primera part de la jornada, però sense grans aiguats.

Així, fins al migdia el cel estarà cobert o molt ennuvolat en general, amb núvols menys abundants al terç sud del territori a partir de mig matí. A partir d'aleshores s'obriran clarianes en general i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat a l'interior de la meitat oest, al Pirineu i al Prepirineu, mentre que a la resta quedarà mig o a estones poc ennuvolat, amb núvols més abundants a l'interior.
 

Previsió de pluja pel matí de Sant Jordi. Foto: SMC


La pluja podrà fer acte de presència durant el matí a les comarques del litoral barceloní, a les comarques centrals i a les de Girona. Cap a mig matí, la previsió dibuixa un escenari més optimista, amb pluja que anirà desapareixent. A la tarda pot aparèixer algun ruixat en punts interiors i propers al Pirineu.

Pel que fa a la temperatura, la mínima serà similar a la de dilluns o pujarà lleugerament. Se situarà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, i entre 10 i 15 ºC al prelitoral i al litoral.

La temperatura màxima serà semblant al Pirineu i Prepirineu i lleugerament més alta a la resta, sobretot al terç sud i a Ponent; se situarà entre 13 i 18 ºC al Pirineu i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori, localment més alta al terç sud i a Ponent.