La instal·lació d'Amazon encén els ànims dels veïns de Barberà, Sabadell, Santa Perpètua i Badia

El president de la FAVS, Manuel Navas, assegura que no se'ls ha escoltat

El representant de Santa Perpètua explicant les afectacions
El representant de Santa Perpètua explicant les afectacions | Albert Hernàndez
Redacció
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:51h
Les federacions veïnals de Barberà, Badia, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze i l’Associació de Veïns i Centre Cultural de Torre-romeu van demanar paralitzar les obres de construcció del centre logístic d'Amazon, el segon més gran a Catalunya de la firma nord-americana. Dos mesos després, el president de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ha dit que no se'ls ha escoltat, "està en punt mort". 

Aquest dimecres, veïns d'aquestes localitats vallesanes s'han reunit a la seu de l'entitat sabadellenca i han expressat el seu malestar per l'aterrada d'aquest gegant del comerç electrònic. A la vegada que han demanat un pla de mobilitat a la comarca, aprofitant el debat que ha obert aquesta instal·lació. En aquest sentit, Isabel Otero, de Barberà, ha recordat el projecte "Sabadell Creixent" que, entre d'altres coses, contemplava la construcció d'una residència d'estudiants, a la zona de Can Rabella i Can Roqueta. 

Per la seva part, Torcuato Matilla, de Santa Perpètua, s'ha mostrat més vehement i ha qualificat de "pelotazo" aquesta operació, apuntant directament als consistoris de Sabadell, Barberà i Santa Perpètua. Al seu parer, hi ha una "manca de transparència". 

Matilla ha avisat que anar als hospitals del Taulí i de Mollet, en el cas del perpetuencs, els suposarà hores. Ell mateix ha recalcat la importància que té la B-140 per a la població de Polinyà i Santa Perpètua. L'arribada d'Amazon dificultarà la mobilitat d'aquestes localitats.