​Projecte per millorar la parada de bus a Sentmenat

Es tracta de la parada de Can Vilar a la BV-142

La parada de bus de Sentmenat
La parada de bus de Sentmenat | Diputació de Barcelona
Redacció
19 d'abril del 2019
La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte de millora de les parades de bus situades al PK 8,830 a banda i banda de la carretera BV-142, i que donen servei al barri de Can Vilar de Sentmenat. El projecte, que ha estat lliurat a l'Ajuntament, té com a objecte definir tècnicament i valorar econòmicament els treballs a realitzar per millorar les condicions de seguretat en aquest tram de la via, que està limitat a 90 km/h i l'autobús efectua la parada en calçada.

Les actuacions contemplades en el projecte són l'execució d'un pas de vianants protegit per una mitjana central a la carretera així com la millora de l'espai destinat a les parades de bus. Així, per tal d'encabir la mitjana central alhora que reduir els carrils de circulació, s'utilitzarà part de l'espai actual de la calçada destinat a carril de gir a l'esquerra, deixant un mínim de 40 metres de carril de gir i carril d'acumulació.

També la mitjana central s'adequarà a les posicions previstes de les zones de parada de l'autobús en els dos sentits, i aquesta es projecte elevada respecte a la calçada, excepte en el tram central coincident amb l'ample de pas de vianants, que serà de quatre metres.

En sentit Sentmenat, es preveu allargar el tram de la vorera existent i desplaçar uns metres la marquesina actual. En sentit Polinyà, es preveu la formació d'una vorera destinada als usuaris de l'autobús i les obres necessàries per adaptar el drenatge de la carretera a la nova situació.

El projecte també inclou una pacificació del trànsit en aquet tram, per on hi circula una mitjana diària de 10.148 vehicles, per tal de reduir la velocitat i millorar les condicions de seguretat en els creuaments dels vianants, mitjançant la reducció de la velocitat màxima legal en aquest àmbit a 50 km/h. També es reforçarà la senyalització en ambdós sentits de circulació així com la reducció de l'amplada dels carrils al llarg de la mitjana central.

L'actuació compta amb un pressupost d'adjudicació de 48.396 euros i un termini d'execució de dos mesos i mig.