El sol s'obrirà pas entre les nuvolades matineres

Temperatura agradable al llarg del dia

Redacció
15 d'abril del 2019
El sol s'acabarà imposant
El sol s'acabarà imposant | Jordi Rodoreda
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts de matinada cel entre mig i molt ennuvolat amb intervals de cobert, sobretot al terç nord. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà i quedarà poc ennuvolat. Malgrat tot, a partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, sobretot al Pirineu, Prepirineu, interior de la meitat est i zones d'influència de la Serralada Prelitoral. A Ponent i al terç sud la nuvolositat serà menys abundant. Al vespre els núvols minvaran en general.

De matinada i fins a primera hora del matí s'esperen ruixats febles i dispersos a qualsevol punt del territori, sobretot al terç nord. A partir de migdia, s'esperen alguns ruixats dispersos a punts del Pirineu, Prepirineu, i zones de muntanya de l'interior del quadrant nord-est. S'acumularan quantitats inapreciables o minses de precipitació, localment poc abundants (fins a 20 mm en 24 hores) al quadrant nord-occidental. La cota de neu es situarà entorn dels 2300 metres.

Temperatura mínima lleugerament o moderadament més alta a la meitat est, mentre que serà semblant o lleugerament més alta a la resta. Es mourà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 6 i 11 ºC al prelitoral i al litoral nord, i entre 9 i 14 ºC a la resta del litoral. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa, tret de Ponent i de les Terres de l'Ebre on pujarà lleugerament. Els valors oscil·laran entre 20 i 25 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre, i entre 15 i 20 ºC a la resta del territori.