L'Ajuntament inicia unes ​«obres d'emergència» a la caserna de la Guàrdia Civil

Després d'una avaluació de tècnics municipals el recinte presenta "deficiències estructurals que comprometen la seva solidesa"

Nens jugant a futbol a la caserna de la Guàrdia Civil
Nens jugant a futbol a la caserna de la Guàrdia Civil | Juanma Peláez
Redacció
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:07h
L’Ajuntament de Sabadell ha hagut d'actuar per iniciar unes "obres d’emergència" a la caserna de la Guàrdia Civil per garantir la seguretat de l'edifici. Una mesura que s'ha pres després que tècnics municipals fessin una inspecció tècnica i constatessin que l’immoble presentava "deficiències estructurals que comprometen la seva solidesa" i no es poden garantir "les condicions mínimes de seguretat".

La inspecció tècnica va servir per constatar que "no es pugui garantir l’estabilitat de les edificacions" del recinte, ja que estan construïdes amb murs de fabrica de maó i forjats unidireccionals de bigues d’ala estreta d’acer, amb revoltons ceràmics amb morter de calç. Les cobertes dels edificis son de teules ceràmiques sobre entramats de bigues de fusta amb encavallades i bigues en voladís.

A més, una part de les biguetes metàl·liques de la galeria perimetral que dona al pati "presenta indicis d’un grau d’oxidació avançat que cal verificar". Pel que fa al voladís de la coberta de la galeria perimetral del pati interior, "hi ha el perill de que es pugui desprendre de la resta de la coberta" i també diverses estances tenen falsos sostres de guix que "cal retirar per poder comprovar l’estat de l’estructura".

Per tot plegat, i davant el "perill real de despreniments a la via pública", s'han enderrocat, desmuntat i apuntalat elements constructius i estructurals de l’edifici com ara la torre de guaita, situada a la cantonada -carrer Taulí-. De fet, les dues presenten "greus patologies". Aquests i altres treballs compten amb un pressupost de 52.995,88.