Sant Cugat, primer ajuntament català amb un protocol per facilitar el vot dels discapacitats

L'alcaldessa de Sant Cugat celebrant el nou protocol amb una urna i gent de Dincat
L'alcaldessa de Sant Cugat celebrant el nou protocol amb una urna i gent de Dincat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
20 d'abril del 2019
Actualitzat el 21 d'abril a les 14:44h
L'Ajuntament de Sant Cugat és el primer de Catalunya que ha creat un protocol d'actuació per facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual, que en les eleccions generals del proper 28 d'abril podran participar per primera vegada.

Es tracta d'una col·laboració entre el consistori i la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Dincat) que han establert un protocol d'actuacions com la formació de 49 representants de l'administració local que seran presents a cada col·legi electoral, també s'ha adaptat una guia amb consells per a interventors i apoderats de les meses electorals.

D'altra banda, es col·locaran elements gràfics en els llocs de votació, el web municipal s'ha creat un apartat per recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual i s'ha editat una guia ràpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notícia.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha recalcat que és "molt important" que aquest segment de la població doni la seva opinió a través de la papereta que dipositi a l'urna sobre aspectes que els afecten. La presidenta de Dincat, Rosa Maria Cadenas, per la seva part, ha destacat que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin exercir el seu dret a vot "és un pas endavant dels drets d'aquest col·lectiu, que són els drets de tothom".