Inici de setmana amb intervals de núvols i sol

Temperatura agradable al llarg del dia

Redacció
14 d'abril del 2019
El sol s'acabarà imposant
El sol s'acabarà imposant | Jordi Rodoreda
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns creuaran bandes de núvols alts i mitjans d'oest a est del territori, que fins al vespre deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat i entre mig i molt ennuvolat a partir de llavors, amb intervals de cobert al terç oest al final del dia. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos a punts de la meitat sud del litoral i prelitoral durant la matinada.

A partir de la tarda arribaran ruixats dispersos pel terç oest, que al final del dia podran arribar a qualsevol indret, sobretot de la meitat oest. Les precipitacions seran d'intensitat feble i acumularan quantitats minses. La cota de neu es situarà entorn dels 2.200 metres.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, i la màxima serà lleugerament més baixa en general, moderat a punts del terç oest, si bé a punts del vessant nord del Pirineu pujarà moderadament. La primera es mourà entre -1 i 4 ºC al Pirineu, entre 1 i 6 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre 3 i 8 ºC al prelitoral i entre 6 i 11 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 17 i 22 ºC a Ponent i les Terres de l'Ebre, i entre 15 i 20 ºC a la resta.