Sant Cugat ultima l'adaptació d'un pis compartit entre persones grans amb risc d'exclusió

És un habitatge per a quatre persones en règim de lloguer

Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:46h
Sant Cugat està ultimant la posada en marxa d'un habitatge compartit entre persones grans que estiguin en risc d'exclusió social, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Es tracta d'un pis amb capacitat per a quatre persones, en règim del lloguer, i que podria estar acabat en un mes. Els inquilins seran persones majors de 65 anys, amb autonomia mental i física i que es trobin en situació de vulnerabilitat residencial i/o social.

El domicili tindrà una habitació pròpia per a cada un dels usuaris i els espais comuns seran la sala d'estar-menjador, la cuina, el pati i els banys, així com els aparells electrodomèstics que seran d'ús compartit. 

És una mesura municipal que també persegueix "anar més enllà del concepte assistencial que afavoreixi el model participatiu de convivència" i d'aquesta manera, els inquilins puguin ajudar-se i fer-se acompanyament, alhora que eviten situacions de soledat no desitjada.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa és un compromís de l'administració local amb la Plataforma de Pensionistes de la localitat vallesana i que s'ha estudiat en les taules de treball conjuntes que s'han fet periòdicament.