L'historial brasiler del CE Sabadell

Un repàs dels jugadors provinents del Brasil que han vestit la samarreta arlequinada

Redacció
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:55h

Bruno Vinicius entrenant amb el CE Sabadell Foto: CE Sabadell


Bruno Vinicius Souza Medeiros és l'últim fitxatge del CE Sabadell. Juga de davanter i va néixer el 5 de gener de 1991 a Cuiaba (Brasil). Però ell no és l'únic jugador provinent del país de la canarinha. Vinicius serà tot just el setè futbolista format al país sud-americà. A continuació repassem els sis anteriors per ordre d'arribada.

Emilsson Pessanha (1958-1959)

Va ser un davanter que va arribar cedit pel Real Betis Balompié en l'operació pels traspassos de Xanin i Sitges a l'equip verd i blanc. El brasiler va arribar a Espanya procedent del Gremio i va signar per 3 temporades amb l'equip sevillà, però mai va acabar de triomfar. La seva cessió al Sabadell tampoc va ser gens positiva i només va participar en 6 trobades i va marcar 1 gol a Real Unión.

William Silvio Modesto Verísimo BIO (1981-1982) 

Davanter que va fer carrera en el futbol espanyol. Primer va formar part del Terrassa i d'aquí va fitxar pel Barcelona on estaria durant dues temporades. Després de passar per l'Espanyol i el Málaga, va arribar a Sabadell on va jugar un total de 22 partits marcant 3 gols en l'única temporada que va vestir d'arlequinat. Va morir als 54 anys el febrer de 2008 després d'una fallada múltiple d'òrgans.

José De Sousa Florencio MARINEU (1988-1989)

Davanter que va fitxar el tècnic José Luis Romero en el mercat d'hivern. Destacava per ser un jugador tècnic però excessivament lent. Com demostren els seus 5 únics partits disputats no es va adaptar al futbol espanyol i va acabar tornant al seu país.

GILSON César Granzotto (1991-1992)

El jugador brasiler que millor rendiment ha donat al Sabadell en la seva història. Va debutar en el futbol espanyol a Primera Divisió amb l'històric Logroñés i la temporada següent va sumar-se al Sabadell. En l'única temporada que va estar aquí, va disputar 31 partits i va fer 7 gols. En acabar la temporada va marxar al Brasil on va seguir la seva carrera.

Cicero Rocha RAMALHO (1992-1993)

Va ser un altre davanter que va aterrar al futbol espanyol a finals dels vuitanta i va jugar a Primera Divisió amb el Real Múrcia i posteriorment amb el Llevant a la Segona Divisió A. Amb els valencians va completar grans actuacions i venia amb una etiqueta de golejador però que mai va demostrar al Sabadell. En la temporada del doble descens a Tercera, Ramalho va jugar només 11 partits i no va marcar cap gol.

Nélber Barbosa (2010-2011)

L'últim brasiler que es va vestir la samarreta arlequinada al Sabadell fins a l'arribada de Vinicius. També actuava de davanter i després de jugar al juvenil va actuar en un parell de partits de Copa RFEF amb Lluís Carreras a la banqueta. Després de jugar al filial arlequinat, va deixar l'entitat.