Batet assegura que el Taulí ha avançat els darrers anys «amb poc acompanyament»

La ministra critica "la deixadesa" del Govern en l'àmbit sanitari

La visita a les instal·lacions del Taulí
La visita a les instal·lacions del Taulí | PSC
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat el 21 d'abril a les 14:49h
La ministra de Política Territorial i Administracions Públiques, Meritxell Batet, ha enaltit la feina i el servei de l'Hospital Parc Taulí, assegurant que ha avançat en els darrers anys malgrat que ha comptat "amb poc acompanyament". La socialista ha visitat aquest dijous les instal·lacions hospitalàries, acompanyada del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i la candidata a l'alcaldia de Sabadell, Marta Farrés.

Batet ha carregat contra els governs catalans i del PP. En el cas dels populars, perquè "els últims anys s'ha perdut" en referència a prosperar en l'àmbit de la recerca, la innovació i la ciència. Respecte a l'executiu català, per "la deixadesa" amb un increment de les llistes d'espera que han crescut més del 23%. La socialista ha reivindicat ser "l'avantguarda" sanitària. 

Aposta pel diàleg 

Batet ha admès que "hi ha una crisi territorial i necessita respostes polítiques i només poden venir des del diàleg dins de la llei". La ministra i també candidata a les eleccions generals per Barcelona ha insistit en el diàleg "com l'instrument de la política" i ha assenyalat que durant la legislatura de Pedro Sánchez "hi ha hagut avenços" en aquest sentit, tot i que "no els suficients" i per aquesta raó, ha continuat, hi ha una convocatòria electoral per al proper 28 d'abril.

La ministra ha recordat que ERC va presentar una esmena a la totalitat i no els pressupostos "ni tan sols es van poder debatre". "Van fer una pinça amb les dretes", ha afegit. Tanmateix, ha llançat un missatge d'esperança amb la carta d'Oriol Junqueras demanat diàleg, "espero que hi hagi fets diferents si realment volen anar a una altra direcció".