eleccions sabadell 2019

​Podem Sabadell es presentarà en solitari a les eleccions municipals

Trenquen amb els actuals companys d’Unitat pel Canvi en no haver arribat a una entesa

per Albert Segura , Sabadell, 10 d'abril de 2019 a les 12:41 |
Marta Morell, acompanyats de gent de Podem Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Podem Sabadell ha anunciat la decisió de presentar-se en solitari a les eleccions municipals del proper mes de maig, després de no haver aconseguit arribar a una entesa amb els seus actuals companys d’Unitat pel Canvi. Així ho ha anunciat qui serà la candidata a l’alcaldia, Marta Morell, després d’haver experimentat un allunyament en les posicions amb ICV i EUiA, amb qui, d’altra banda, faran campanya a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril.

Morell ha detallat que ens els darrers mesos Podem Catalunya i Catalunya en Comú han estat treballant per arribar a un acord marc per desenvolupar una coalició, sense obtenir els resultats esperats, motiu pel qual s’ha optat perquè Podem presenti candidatures en solitari en molts municipis, entre ells Sabadell. “Des d’un primer moment hem apostat per construir En Comú Podem Sabadell amb l’espai dels comuns, però aquesta idea no ha prosperat”, ha explicat Morell en una atenció als mitjans de comunicació.


En aquest sentit, assegura que des d’ICV no s’ha compartit l’aposta per construir “un espau superador a l’espai d’Unitat pel Canvi ni per fer una candidatura amb lideratges femenins”, per resoldre, apunta, “l’anomalia que Sabadell no hagi tingut mai una alcaldessa”. Per aquest motiu, es va optar per desenvolupar una nova proposta amb EUiA, partint dels criteris de candidatura feminista i municipalista.

“No obstant, en el decurs de les passades setmanes, l’encara coordinador, Joan Josep Nuet, ha decidit concórrer a les eleccions espanyoles amb ERC, que competirà amb En Comú Podem, i de retruc amb el nostre secretari general, Pablo Iglesias, així que, donades les circumstàncies, la direcció de Podem Sabadell considera que no es donen les condicions polítiques suficients per establir un acord de coalició amb EUiA a les eleccions municipals”, ha apuntat l’alcaldable.


Ara per ara, s’està confeccionant la llista amb els membres que integraran la candidatura, on ja s’ha anunciat que el número 2 l’ocuparà Laura Rodríguez.

Sabadell en Comú lamenta la decisió

Des de Sabadell en Comú no ha trigat en reaccionar, lamentant la decisió que part de l'espectre que actualment forma aquest espai s'escindeixi. De fet, poden ser els més afectats per la decisió de separar-se, donat que els podrien restar vots a l'hora de comptabilitzar el nombre de regidors designats al grup municipal.

"No estem davant d’un problema de diferències polítiques o programàtiques, estem davant d’una qüestió d’aspiracions personals, tothom qui volia liderar aquest espai va tenir la possibilitat de presentar-se a les primàries obertes que es van celebrar la passada tardor", ha expressat Josep López, membre del grup motor de Sabadell en Comú. Per la seva banda, Eva Guerra, membre d'EUiA i mateix grup motor, considera que cal preservar la unitat de les esquerres per garantir els interessos de les classes populars, obrint la porta a tothom qui es vulgui sumar a un projecte unitari.

"Costa d’entendre que Comuns i Podem treballem conjuntament al Parlament o al Congrés i en el cas de Sabadell sigui la secretària general de Podem qui trenca aquesta dinàmica i va en contra de l’interès general", ha assenyalat Guerra.

 

Participació