L'exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez declararà com a testimoni en el judici de l'1-O el proper 30 d'abril

Ho farà pels fets del 20 de setembre de 2017 a Sabadell i per l'entrada policial a l'escola Nostra Llar

Juli Fernàndez, votant l'1-O
Juli Fernàndez, votant l'1-O | Juanma Peláez
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:00h
El Tribunal Suprem ha citat a declarar com a testimoni el proper 30 d'abril al judici de l'1-O l'exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez. Es tracta d'una proposta que va fer la defensa, i amb la qual l'exbatlle vol denunciar la violència policial que va viure en primera persona el dia 1 d'octubre de 2017 a les portes de l'escola Nostra Llar, on la policia espanyola va irrompre trencant la porta principal, malmetent les instal·lacions i d'on es van endur disfresses i menjar per a celíacs en no trobar ni urnes ni paperetes.


Fernàndez haurà de declarar finalment el dia 30 d'abril a les 10.00 hores, segons ha pogut confirmar NacióSabadell. L'exalcalde i candidat d'ERC a Sabadell va ser a l'accés del centre educatiu on havia de votar la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i d'on agents policials el van treure arrossegant-lo, malmetent-li la jaqueta i trencant-li les ulleres.

Fernàndez, posteriorment, va votar a l'escola Industrial, on també va acompanyar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, juntament amb l'alcalde Maties Serracant, en la seva votació.
 

Cuixart votant a una de les meses electorals de l'Escola Industrial Foto: Juanma Peláez