Unes 7.000 persones participen en la Festa BBVA de la Primavera

S'ha celebrarat aquest diumenge a l'Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell

Celebració de la Festa de la Primavera 2019 a la masia de Can Deu
Celebració de la Festa de la Primavera 2019 a la masia de Can Deu | Jaume Cusidó
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Un total de 7.022 persones han participat aquest diumenge en la 22a edició de la Festa BBVA de la Primavera, que s'ha celebrat a l'Espai Natura, al voltant de la masia de Can Deu. La xifra suposa un increment del 24% respecte l'any passat, entre altres mesures pel fet que la meteorologia va acompanyar amb un matí radiant.
 
La Festa va oferir la possibilitat de participar en moltes propostes adreçades a un públic de tipus familiar, en què pares i fills van compartir tallers, jocs i concerts d’una manera activa i lúdica. Una de les propostes més reeixides ha estat, sens dubte, els cercles de percussió de la companyia UniSo, una activitat en què gent de totes les edats va tocar diversos instruments musicals seguint les directrius d’un conductor, i també l’instint propi, tot creant diferents ritmes musicals.

També van destacar els tallers de natura, que els assistents van poder fer al bosc que envolta l’església de Sant Vicenç de Verders, entre els quals va cridar especialment l’atenció el de la fabricació de diademes en forma de crestes de galls i gallines o el de decoració d'ous de Pasqua. També es van dur a terme en aquell mateix indret la cercavila de la companyia valenciana Scura Splats, amb l’espectacled’ambientació rural Corral Kaos.
 
El concert del grup d’animació musical Xiula van fer moure grans i petits, amb les seves cançons que combinen diferents ritmes musicals amb lletres reivindicatives per al públic infantil, com ara Verdura i peix. Altres activitats que van tenir èxit van ser la gimcana dedicada a l’arribada de la primavera, l'oferta gastronòmica servida per diverses associacions de la ciutat dins del Tast de plats d’entitats culturals, i la instal·lació de la food truck de l’empresa Café Chrome, que complementarà d'ara en endavant les activitats educatives i culturals que es facin durant els caps de setmana.

La festa també va donar l'oportunitat de gaudir de la visita a la masia de Can Deu, seu del Museu de la Vida al Camp, conèixer els animals de la granja, visitar una exposició temporal, enguany dedicada a la fotografia i participar en els ja clàssics concursos de fotografia i de dibuix infantil, la temàtica dels quals és la mateixa festa i l’entorn de Can Deu a la primavera.