Sabadell, escenari de presentació de les «pioneres del municipalisme trans» a Catalunya

Serà el 8 de maig i comptarà amb vuit persones transsexuals que aniran a les llistes municipals

Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:45h
La plaça Doctor Robert serà l'escenari on es presentaran les "pioneres del municipalisme trans" a Catalunya. Serà el proper 8 de maig, en un acte de "visibilitat" d'aquest col·lectiu i que comptarà amb la presència de vuit transsexuals que figuren en les llistes dels diferents partits que concorren a les eleccions municipals.

Dins d'aquest llistat hi ha dues vallesanes: Clara Palau, de Sabadell, projectista industrial, activista social i va ser expresident de l’AV de la Creu Alta, i Judith Juanhuix, de Sant Quirze, doctora en Biofísica i científica del Sincrotró d'Alba. A més, d'Eloi Martín, de Barcelona; Patricia Vianor, de Bagà; Fina Campas i Rosa Maria Maristany, de Sant Feliu de Llobregat i Gina Serra i Joana López, de Sant Vicenç de Castellet.

La cita, impulsada pel projecte Ca l'Enredús i Actua Vallès i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell, Generem-Associació Trans* de Barcelona, l'Associació de Transsexuals i Intersexuals de Catalunya i Trans Baix Power, pretén posar l'accent en el paper d'aquestes persones en el municipalisme, com "un lloc comú per a l'apoderament i la pròpia governança". 

Així com evidenciar que el món local és "el primer mur de contenció davant les creixents dinàmiques d'odi i discriminació" i aquests vuit exemples són la primera mostra.