El Vallès comptarà amb la primera promoció d'habitatge cooperatiu

Seran 14 pisos al barri de Mira-sol de Sant Cugat

Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:46h
L'Ajuntament de Sant Cugat serà el primer del Vallès Occidental que compti amb una promoció d'habitatge cooperatiu. Seran 14 pisos al barri de Mira-sol, al costat de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en un terreny de 1.018 metres quadrats.

El consistori pretén cedir el solar, en règim de cessió d'ús, durant 75 anys per a la construcció d'aquest edifici i ja ha redactat les bases del concurs per fer-ho possible. En paral·lel, també s'està treballant per canviar la qualificació dels terrenys, ja que ara actualment són d'equipaments, un tràmit "més àgil", gràcies al nou Decret llei de la Generalitat de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, ja que contempla els habitatges dotacionals dins dels usos d’equipaments i per tant ja no serà necessari modificar el Pla General Metropolità (PGM).

L'Ajuntament vol amb aquesta mesura "facilitar" l'accés a un habitatge i no ha descartat que el model es repliqui en d'altres zones del municipi com ara en un altre terreny situat a la Floresta.