Cunillera demana «disculpes» a Montcada i es compromet a «col·laborar» per fer realitat el soterrament

El conseller de Territori i Sostenibilitat col·loca aquesta infraestructura al "capdamunt de la llista de greuges"

La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera
La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera | ACN
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:47h
La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, ha demanat "disculpes" perquè Montcada i Reixac encara no té el soterrament de la línia R2. I s'ha compromès a "col·laborar" perquè esdevingui una realitat. Així ho ha dit en l'homenatge a les víctimes mortals -el sisè any que s'organitza- pel pas del tren pel municipi, celebrat aquest dijous a la coneguda cruïlla del soterrament. 

No només s'ha disculpat sinó que també ha afegit, "més igual quin sigui el motiu o l’excusa, no hi ha dret". Cunillera ha reconegut que "fem tard". Tot i així, ha afirmat que "volem treballar" i ha apuntat, "serà millor si tenim pressupostos i si ho fem amb esperit i ànim de col·laborar". Una actitud, ha indicat, que també vol que es repliqui. 

Calvet qüestiona els calendaris

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha dubtat dels calendaris marcats, que fixen les obres per a l'any 2020 i ha recordat que el 1990 es va començar a tractar el soterrament de Montcada. "Uns treballs que són de justícia", ha assenyalat i ha remarcat que "no és un tema només local, també de país. Està al capdamunt de la llista de greuges en matèria d’infraestructures".
 

El conseller de Territori i Sostenibilitat a Montcada, a la cruïlla del soterrament Foto: Albert Hernàndez


El membre de l'executiu català ha remarcat el "compromís" i "suport" amb el consistori vallesà per aconseguir aquesta "demanda històrica". L'alcaldessa, Laura Campos, ha tancat l'acte i ha avisat que la població estarà atenta al compliment dels calendaris, "perquè el soterrament no torni a quedar en paper mullat". 

En aquest sentit, ha explicat que "els estudis i els projectes avancen a bon ritme" i que els "han presentat el pla de desviament provisional de les vies". I ha enviat un missatge d'esperança: "Esperem que l'any que ve no ens haguem de trobar. Aquest monòlit no reculli ni un forat més". Això voldrà dir, que no hi haurà hagut més morts.