L'AMCV s'alia amb la JOC en un concert conjunt del Rèquiem de Fauré

La cita serà el 7 d'abril a l'església de Sant Martí

Redacció
06 d'abril del 2019
La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) uniran esforços i talent en una producció conjunta que farà sonar a Cerdanyola la missa el Rèquiem de Gabriel Fauré. El concert aplegarà més de 70 músics a l’altar de l’Església de Sant Martí el dissabte 7 d’abril a les 18.00 hores, amb l'actuació de la coral Veu Cor de Músic, de Castelldefels.

Les entrades es poden comprar al web de l’AMCV i tenen un preu de 8 euros. Si no s’esgoten, també es podran adquirir localitats abans del concert.

 A la primera part, els músics de la JOC interpretaran la simfonia per a cordes número 7, en re menor, de Felix Mendelssohn. Juntament amb dotze simfonies més del mateix tipus, Mendelssohn va escriure aquesta peça quan tenia entre 12 i 14 anys.

A la segona part, el viatge musical s’aturarà a finals del segle XIX: el Rèquiem de Fauré, una de les peces més interpretades en l’actualitat arreu del món, sonarà a l’Església de Sant Martí de la mà de l’orquestra, el cor i dos solistes convidats per a l’ocasió (Maite Arciniega i Manel Cubeles, alhora director del cor).

Fugint del dramatisme de molts rèquiems anteriors, la versió de Fauré d’aquest text litúrgic és plena de llum i bellesa. Té una instrumentació completament peculiar ja que li dona el protagonisme a instruments que tradicionalment no ho són i busca constantment una atmosfera de pau i serenitat.

La batuta del concert la durà Borja Mascaró, director estable de la JOC. “Després del concert de tardor que vam fer plegats, aquest Rèquiem és la confirmació que les dues formacions cerdanyolenques passen un moment dolç i són capaces d’interpretar plegades peces d’un alt nivell d’exigència musical”, diuen des de l’organització.