solidaritat

La Marató de Sang de Sabadell registra 71 donacions fins el migdia

Se'n poden fer al Casal Pere Quart i a la Biblioteca de Ponent

per Albert Segura , Sabadell, 3 d'abril de 2019 a les 14:17 |
Una noia donant sang a Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 71 persones han donat sang a la Marató de Sang que Sabadell celebra aquest dimecres. Es tracta d'una cita que en aquesta ocasió té lloc al Casal Pere Quart i a la Biblioteca de Ponent, on s'hi ha instal·lat un bus. Tot plegat amb la col·laboració de voluntaris de Creu Roja i de l'Escola Estel de la ciutat.

Amb el lema Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer, en aquesta ocasió el Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre el veïnat. La cita s'allargarà fins les 21.00 hores, amb el repte de difondre que a més de donar sang és important explicar-ho a les xarxes socials, als grups de d’amics i familiars, o bé dir-ho a la feina o veïnat. L’objectiu és sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.


Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer (un dels hashtags de la campanya, juntament amb #bloodfuencer i #MsangSabadell) per poder difondre la marató de donació a les xarxes socials.
 

Cartell creat per l'ocasió. Foto: Albert Segura


Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, que sigui més gran de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada. Per donar-ne no cal estar en dejú. El web www.donarsang.gencat.cat dona resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

Dades sobre la donació

Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Es pot donar sang més d’una vegada l’any. Les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

El  Banc de Sang fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

 

Participació