Presó per a un dels sospitosos de la violació múltiple de Sabadell

Haurà de comparèixer periòdicament als jutjats, té prohibit abandonar Espanya i ha hagut de lliurar el seu passaport

L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets
L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets | Juanma Peláez
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:48h
L’Audiència de Barcelona ha decidit enviar a la presó un dels sospitosos de la la violació múltiple, que actualment es troba en llibertat provisional amb mesures cautelars. La decisió arriba després que hagi confirmat una ordre de detenció i compareixença de l'investigat pel seu ingrés a presó, en considerar, ara, que podria haver incorregut en un delicte de cooperació necessària, tot i no ser un dels autors directes de l'agressió sexual.

Segons es detalla en l'auto, la víctima va reconèixer el detingut per la veu quan es va personar en companyia d'agents policials al lloc on va tenir lloc la violació. No obstant, les mostres d'ADN extretes confirmen la participació activa de tres persones, dues de les quals estan identificades, mentre que del present detingut no s'han trobat mostres en el cos de la noia.

No obstant, sí que hauria estat al lloc dels fets, sense que ni ell ni cap de les persones presents fessin res per socórrer la noia. Amb tot, el jutge destaca que l'home no resideix legalment a Espanya i que a més recau sobre ell un decret d'expulsió, motiu pel qual considera que hi ha un "altíssim risc de fuga, tenint en compte les altes penalitats a què s'enfronta, la base indiciària existent i la absència d'arrelament absoluta a Espanya".

Tot i que va comparèixer voluntàriament davant del jutge, ara es considera que hi ha "l'existència d'una base indiciària de la qual podrien derivar eventuals responsabilitats penals per fets molt greus", motiu pel qual opta per decretar presó provisional.