L'estació de plaça Catalunya de FGC tanca per tasques de millora

La línia del Metro del Vallès (Sabadell-Barcelona) finalitzarà a partir de divendres i fins dilluns a l'estació de Provença

La Torre
10 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:40h
Aquest cap de setmana l’estació de plaça Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya quedarà tancada al públic per realitzar tasques de millora en la infraestructura.  Concretament el servei a l’estació s’interromprà el divendres 14 d'agost, a partir de les 12h, i fins l’inici del servei del dilluns 17 d'agost. Durant aquests dies l'estació de Provença es convertirà en la d'inici i final del Metro del Vallès (Terrassa-Barcelona i Sabadell-Barcelona). Per arribar fins a l’estació de Pl. Catalunya d’FGC, els clients podran fer transbordament des de l’estació de Metro de Diagonal, de la línia L3 de Metro.
 
Mentre durin les obres i per facilitar els transbordaments a l’estació de Provença, es permetrà accedir a les estacions de Metro de Catalunya i Diagonal amb els títols propis de Ferrocarrils. Per facilitar l’adquisició de bitllets, FGC mantindrà obert el vestíbul Rambla de l’estació de Pl. Catalunya.

Com és habitual, Ferrocarrils aprofita el descens de la demanda durant el mes d’agost per programar diferents tasques de millora de la infraestructura i minimitzar les afectacions dels clients. Enguany, a l’estació de Pl. Catalunya, els treballs permetran millorar tecnològicament i optimitzar la fiabilitat de diferents elements relacionats amb la circulació.

Les millores a Pl. Catalunya
 
Les obres a l’estació, amb una inversió d’1,2 milions d’euros, consistiran en la substitució de diferents aparells de via, una diagonal, la renovació de 110m de via, renovació de 250m de catenària que se substituiran per catenària rígida, millores en la impermeabilització del túnel, renovació d’agulles, fixacions elàstiques per unir les vies amb les travesses i generar menys vibracions, etc.. Aquest conjunts d’aparells i intervencions compten amb característiques tècniques i tecnològiques més avançades que permetran millores en la circulació de trens i el manteniment de les infraestructures.