Detingut un veí de Montcada per robar calzes de gran valor històric

Es tracta d'un home que hi havia treballat fent tasques de manteniment a la Parròquia de Fàtima de Granollers

Els objectes recuperats per la policia
Els objectes recuperats per la policia | Mossos d'Esquadra
Redacció
29 de març del 2019
Actualitzat a la 13:47h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 24 de març un home de 31 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Montcada i Reixac, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a la Parròquia de la Mare de Déu de Fàtima de Granollers.
 
Els fets van succeir la matinada del 3 al 4 de març, quan el mossèn de la parròquia es va adonar que algú havia forçat la porta de la sagristia. De l'interior van sostreure diversos objectes de caràcter religiós, principalment calzes de plata i ivori, de gran valor històric.
 
Immediatament es va iniciar una investigació que va permetre localitzar, a través de recerca en pàgines d'Internet, tres peces sostretes i que estaven a la venda en el mercat de Bell-Caire de Barcelona. Els investigadors van poder recuperar les tres peces sostretes i investigar quatre homes, tots de nacionalitat marroquina, com a presumptes autors d'un delicte de receptació, ja que eren coneixedors que els objectes eren robats i volien treure un profit econòmic de la seva venda.
 
Finalment, la investigació va permetre identificar l'autor material del robatori, que va ser detingut el dia 24 de març a Canovelles. L'home de 31 anys i nacionalitat romanesa, havia treballat a la parròquia  com a personal de manteniment, i era considerat el principal sospitós.
 
El dia 26 el detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Granollers qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.