Sabadell tindrà un «balcó al riu Ripoll»

Anirà des del campus de la UAB fins al passeig de la Revolució

Un simulació de la finalització del projecte
Un simulació de la finalització del projecte | Ajuntament de Sabadell
28 de març del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 0:28h
Sabadell tindrà un "balcó al riu ripoll". Així ho ha aprovat el ple ordinari del mes de març, celebrat aquest dijous, i que ha comptat amb els vots favorables dels dos regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch, i els partits que formen l'equip municipal i l'abstenció de PSC, Cs, PP i PDECat. El segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, ha explicat que és un projecte que busca ser "un conductor del centre cap al riu". 

Fernàndez ha enaltit que "no li donarem l'esquena" i ha recalcat que és "un espai obert i divers". Aquesta iniciativa municipal pretén convertir el barri de Covadonga, des del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fins al passeig de la Revolució. "Un corredor verd", ha apuntat el regidor. 
 

El simulacre de la baixada al riu Ripoll Foto: Ajuntament de Sabadell


Un projecte que finalment ha trobat una via per dur-se a terme, ja que suposava una gran despesa per les expropiacions. El consistori ha trobat la fórmula amb guany de construir més plantes. Fernàndez ha augurat que aquest racó de la ciutat i Sabadell guanyarà més de 14.000 metres quadrats i un centre escolar.

El mateix tinent d'alcalde, però, ha avisat que abans de dos anys no estarà enllestit, encara que aquest paratge de la ciutat "és una oportunitat de patrimoni".