Pares i alumnes de l'Escola Virolet i l'Institut Can Llong irrompen al ple al crit de «prou barracons»

Prop d'un centenar de persones s'ha concentrat a la plaça Sant Roc i ha irromput durant la celebració del plenari

Les famílies protestant a la plaça Sant Roc
Les famílies protestant a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
28 de març del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 0:31h

El ple ordinari del mes de març, celebrat aquest dijous, ha arrencat amb la protesta de les famílies dels alumnes de l'Escola Virolet i l'Institut Can Llong. Al voltant d'un centenar de persones s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament i un grup nombrós ha pujat a la sala de plens, on ha irromput sota el crit "prou barracons", entre altres proclames. 

Unes queixes que ha tingut com a prèvia l'expulsió de diverses persones només iniciar-se el plenari. L'alcalde, Maties Serracant, ha hagut de fer fora aquest grup que volien "llegir un manifest" per reclamar la construcció d'aquests dos centres escolars. "No poden interrompre el ple, poden exhibir pancartes i seguir el ple com a públic. Però no poden interrompre", ha indicat Serracant, mentre les persones expulsades deien "això afecta la ciutadania, més d'un miler de famílies". 
 

L'alcalde i el tinent d'alcalde parlant amb els protestants Foto: Albert Hernàndez

Serracant durant la conversa amb les famílies, durant la celebració del ple Foto: Albert Hernàndez


Les protestes han continuat i el batlle ha ordenat, després de diversos avisos, tancar les portes per "seguir amb normalitat" la celebració del plenari. Malgrat tot, els xiulets i les crides han prosseguit. Fins i tot, Serracant, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, han abandonat la sessió per parlar amb els manifestants. 


Tant Serracant com Berlanga els han recordat que estan amb ells i que es tracta d'un cas que és competència de la Generalitat. Els protestants han exigit "més pressió" i "avançar" els diners per a la construcció d'aquests dos centres. Han afirmat que "estem farts" de tantes promeses "incomplides", que, com han subratllat, s'allarguen des de fa vuit anys. 

Estat actual dels dos centres 

L’Ajuntament va demanar, fa uns dies, “màxima celeritat” al Govern. Actualment, s’està redactant el projecte executiu de l’Escola Virolet, adjudicat el passat mes de novembre i amb una durada prevista de set mesos. D’aquesta manera, resta pendent la licitació de les obres, en canvi, les licitacions i la construcció de l’Institut de Can Llong.
 

Les famílies protestant a la plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez