MútuaTerrassa fa una prova pilot amb ozó a la bugaderia i la neteja de superfícies

El nou sistema s'ha implantat al Sociosanitari i Residència L’Ametlla del Vallès

Sociosanitari i Residència L’Ametlla del Vallès
Sociosanitari i Residència L’Ametlla del Vallès | Cedida
Redacció
31 de març del 2019
La Fundació Vallparadís MútuaTerrassa ha incorporat recentment l'ozó com a mecanisme per rentar la roba i netejar tota mena de superfícies. El nou sistema, anomenat EcoFrog, evita l'ús dels productes químics i repercuteix en la creació d'espais més saludables. L'objectiu és contribuir a fer que els seus centres siguin espais encara més saludables i lliures de productes químics, adequat per pells atòpiques i sensibles.

Es tracta d'una prova pilot, desenvolupada amb la col·laboració de l'empresa vallesana Servipro, que de moment s'ha implantat al Sociosanitari i Residència L'Ametlla del Vallès i que és previst que es pugui fer extensiva a altres centres. L'ús de l'EcoFrog és especialment recomanable per a les persones més vulnerables com gent gran, infants o malalts amb el sistema immune alterat.

En aquest sentit, el Sociosanitari i Residència L'Ametlla del Vallès acull prop d'un centenar de persones que es podran beneficiar d'aquesta millora. El sistema produeix una descàrrega elèctrica que transforma l'oxigen en ozó, un desinfectant natural, ecològic i eficient. Així, s'eliminen les deixalles provinents dels envasos de productes de neteja (que sovint són de plàstic no biodegradable i d'un sol ús) i s'eviten els abocaments de productes químics contaminants.