VÍDEO Un guàrdia civil i dos mossos descriuen «agressions» i «crispació» durant l'escorcoll del 20-S a Sabadell

Els agents de la policia catalana asseguren que van patir ferides lleus en una mà i en un dit per l'acció d'alguns manifestants

Agents de la Guàrdia Civil a Sabadell, el 20-S
Agents de la Guàrdia Civil a Sabadell, el 20-S | Juanma Peláez
Sara González / Bernat Surroca
27 de març del 2019
Actualitzat a les 23:08h
Un agent de la Guàrdia Civil i dos dels Mossos d'Esquadra han descrit "agressions" i un ambient de "crispació" i de "tensió" durant l'escorcoll del domicili i detenció de Joan Ignasi Sánchez, exassesor de l'exconsellera Meritxell Borràs, a Sabadell el 20 de setembre del 2017. "Vam rebre cosses, cops de puny, empentes i un manifestant va agredir agents amb un casc", han relatat els dos agents de la policia catalana, que van resultar ferits lleus. Un d'ells en una mà perquè va caure quan "la massa" avançava, i l'altre en un dit intentant frenar la gent. 


La situació descrita pels tres testimonis és que, un cop es va fer públic l'escorcoll, una setantena de persones es va concentrar davant del domicili del detingut i que cap a les 11 del matí ja eren uns 700. De tots ells, han identificat que vora d'un centenar tenien una conducta "agressiva" mentre la resta estaven en una actitud de "resistència passiva", assegudes a terra i aixecant els braços.
 

Regidors de Sabadell, entre els concentrats Foto: Juanma Peláez
 

L'objectiu dels mobilitzats, han dit, era impedir la tasca de la comitiva judicial. "Una part de la massa s'erigien per bloquejar l'acció policial. Sota el meu punt de vista, estaven dirigits per algú", ha assegurat un dels mossos. Van trigar, ha dit l'agent de la Benemèrita, tres hores en poder sortir. 
 

Mobilització contra l'actuació de la Guàrdia Civil a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


L'agent de la Guàrdia Civil que ha declarat ha insistit que la "crispació" de la situació era "exagerada" i que van rebre insults constants i cops per part dels manifestants, dels quals també ha subratllat que van llançar iogurt i que es van asseure a terra per abocar-los a "arrencar bolets" -feia referència a arrencar cebes-. Els agents policials, han dit els testimonis, eren "sacsejats" i insultats amb crits de "feixistes", "opressors" o "botiflers". 

Entre els manifestants, han dit, hi havia regidors del govern municipal, com ara l'alcalde Maties Serracant i el segon tinent d'alcaldie Juli Fernàndez.  
 

Agents de la Guàrdia Civil, a Sabadell. Foto: Juanma Peláez