L’Ajuntament destinarà gairebé tres milions d’euros per renovar els equips de recollida d’escombraries

L'alcalde deixa entreveure que ha influit la retirada de mesures cautelars per la ITF

Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa
Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa | Smatsa
27 de març del 2019
Actualitzat a les 16:07h
L’Ajuntament de Sabadell ha reservat un paquet de 2,9 milions d’euros del pressupost per a la renovació dels equips de recollida d’escombraries d’Smatsa. Així ho ha explicat el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, en la roda de premsa prèvia del ple ordinari del mes de març, celebrada aquest dimecres. Uns recursos que sortiran del quart expedient de modificació del crèdit del pressupost i que en total contempla un conjunt de 4,2 milions, però aquests gairebé tres milions equivalen el 2019. 
 
Fernàndez ha indicat que són inversions aprovades i tenen una “doble” funció. Per una banda, un estalvi dels interessos econòmics pactats amb l’empresa concessionària del servei, “al voltant d’un 3%”, ha precisat. Per l’altra, ha afegit, “pot millorar la situació de tresoreria en la qual es troba” Smatsa. 

En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, ha assenyalat que cal un "acord mutu" entre les dues parts i encara que ha dit que "són dos conceptes diferents" en relació amb les mesures compensatòries per l'aixecament de les mesures cautelars sobre la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) dels exercicis 2014 i 2016, ha deixat entreveure que ha tingut influència. 

Serracant ha afirmat que al cap i a la fi es tracta "d'una amortització anticipada d'inversions" i es fa perquè "concorren" dos interessos, el públic i el privat. En el primer cas, per un estalvi a les arques municipals i en el segon, perquè a la companyia "li permetrà tenir els diners suficients per fer front a les despeses".