Maties Serracant lamenta la denuncia de Ciutadans a Fiscalia per la pancarta dels presos polítics

Apunta que la força taronja no ha respectat el temps de resposta establert

La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta
La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta | Albert Segura
27 de març del 2019
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, critica la denúncia que Ciutadans ha presentat contra ell davant de Fiscalia per no retirar la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics de l'Ajuntament ni els llaços grocs dels edificis municipals. En aquest sentit, consideren que Serracant ha incorregut en un delicte de desobediència després que la Junta Electoral ha exigit la retirada dels símbols, que consideren partidistes.

La formació taronja considera que els dos escrits d'al·legacions que Serracant ha enviat a la Junta Electoral són "inversemblants" i que s'ha exhaurit el "període de bona voluntat" per retirar els elements denunciats. De fet, van ser Ciutadans i PP qui van dur a la Junta Electoral la pancarta que penja de la façana municipal i els llaços situats en equipaments com despatxos, centres cívics o teatres, entre altres.

Serracant ha respost, assegurant lamenta que "Ciutadans no respecti els temps de resposta al recurs que hem presentat a la Junta Electoral de Zona".
 


En aquest sentit, puntualitza que des de fa una setmana l'Ajuntament segueix a l'espera de rebre aclariments sobre l'execució del requeriment sobre la pancarta i els símbols "partidistes".