societat

Concentració a les portes de Serveis Socials per denunciar la separació d'una bebè de la seva mare

La família de la mare demana a la DGAIA que els doni la nena perquè no estigui separada de la mare

per Anna Mira , Terrassa , 26 de març de 2019 a les 18:08 |
Concentració a les portes de Serveis Socials de Terrassa. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa una setmana que la Laila él Fattahi no veu ni té informació de la seva filla de set mesos. Fa una setmana que els serveis socials es van fer càrrec de la menor de la seva mare per no tenir habitatge en condicions per criar-la, com ella mateixa denuncia. Aquest dimarts al migdia, diverses dones de l'entorn de la Laila s'han aplegat a les portes de Serveis Socials de Terrassa per exigir que la petita Yasmin torni a viure amb la seva mare. L'Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) de Terrassa està treballant amb el cas per buscar una solució i que la bebè torni amb la seva mare. 

Laila fa onze mesos que va deixar tres fills al Marroc i va arribar a Terrassa on té familiars i amics que des del primer dia l'han ajudat a trobar feina i a cuidar la seva filla mentre ella treballa. Al principi vivia a casa d'uns familiars en un pis de protecció oficial però Serveis Socials la va alertar que allà no podia estar-hi. Aleshores l'única alternativa que tenia era un pis ocupat sense finestres i amb humitats, que no compleix les condicions mínimes per cuidar la menor.

 

Laila, la mare que han separat de la seva filla de set mesos. Foto: Anna Mira


Laila explica que ha rebut seguiment per part de Serveis Socials, que coneixien la seva circumstància i que l'han aconsellat en relació a la nena i amb ajudes d'alimentació però que li recomanen que deixi la nena aquí, perquè ha nascut a Terrassa, i ella marxi al Marroc. "O em quedo amb la meva filla o marxo, però amb ella", assegura Laila. 


La mare confessa que se sent "enganyada" per part de l'administració, ja que li van oferir un hotel per tres mesos i després la van separar de la seva filla. Alhora Laila denuncia que s'han aprofitat que no parla ni llegeix català ni castellar per intentar fer-me firmar un document on acceptava donar la seva filla a l'administració. "Jo sempre l'he cuidat i no entenc per què no puc estar amb ella", ha manifestat Laila.

Ara, la família de la Laila ha presentat a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) un document on proposen fer-se càrrec de la nena perquè no estigui separada de la seva mare i demanen un ajut econòmic per la despesa que això significaria. Uns tràmits que es podrien allargar fins a set mesos abans la DGAIA no resolgui. Mentrestant el col·lectiu que s'ha reunit avui assegura que seguiran mobilitzant-se fins que la nena no estigui amb la seva mare. 

 

Participació