Ciutadans denuncia l'alcalde de Sabadell a Fiscalia per la pancarta dels presos polítics

Consideren que incorre en un delicte de desobediència

La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta
La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta | Albert Segura
26 de març del 2019
Actualitzat a les 12:53h
El grup municipal de Ciutadans a Sabadell ha denunciat aquest dimarts al matí davant la Fiscalia l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, per no retirar la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics de l'Ajuntament ni els llaços grocs dels edificis municipals. Consideren que Serracant ha incorregut en un delicte de desobediència després que la Junta Electoral ha exigit la retirada dels símbols, que consideren partidistes.

La formació taronja considera que els dos escrits d'al·legacions que Serracant ha enviat a la Junta Electoral són "inversemblants" i que s'ha exhaurit el "període de bona voluntat" per retirar els elements denunciats. De fet, van ser Ciutadans i PP qui van dur a la Junta Electoral la pancarta que penja de la façana municipal i els llaços situats en equipaments com despatxos, centres cívics o teatres, entre altres.

"Presentem la denúncia perquè Fiscalia determini si es tracta d'un delicte de desobediència, a nosaltres ens ho sembla, però ha de ser ella qui actuï d'ofici en defensa de la legalitat, deixar-ho estar o esperar a que hi hagi novetats sobre els elements", ha assenyalat el regidor taronja, José Luís Fernández.

La formació va denunciar ahir que els socis de govern Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell havien actuat amb un "silenci còmplice" pel que fa a la pancarta i als llaços grocs, mentre que al PSC l'acusaven d'estar "absent" en aquesta polèmica. Pel que fa a la proposta de Marisol Martínez, que passava per firar la pancarta, considera que no s'adequa a la petició de la Junta Electoral, que és molt clara amb el que s'ha de fer, retirar-los.