En llibertat provisional el veí de Palau-solità i Plegamans detingut per la protesta al TSJC

Aquest dimarts ha passat a disposició judicial

Moment de la sortida del detingut
Moment de la sortida del detingut | CDR Sabadell
26 de març del 2019
Actualitzat a les 11:15h
El jutge ha deixat en llibertat provisional el veí de Palau-solità i Plegamans detingut aquest dilluns a la tarda per la protesta del 27 de setembre de 2018 davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons informa el CDR Sabadell, l'home ha estat deixat en llibertat pels volts de les 10.45 hores, un cop ha passat a disposició judicial.

L'home va ser detingut a la tarda de dilluns i ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sabadell, que l'han posat a mans del jutge aquest dimarts al matí. El CDR, de fet, havia demanat que passés a disposició judicial el dilluns mateix per evitar que hagués de dormir al calabós de la comissaria.

La setmana passada ja es va produir un fet similar, quan el jutge va deixar en llibertat provisional el veí de Santa Perpètua de Mogoda detingut per la mateixa protesta. El noi s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge.

La detenció passa dos dies després que un membre del CDR Sabadell, Cesc Esteve, denunciés davant del president de la Generalitat, Quim Torra, que els Mossos el van detenir a ell, també per la mateixa protesta, quan assegurava defensar les institucions catalanes. La queixa la va fer coincidint amb la visita que Torra va fer a Sabadell, on va participar en la presentació de la candidatura de Lourdes Ciuró com alcaldable de Sabadell.