​Sabadell reclama «màxima celeritat» a la Generalitat per construir l’Escola Virolet i l’Institut Can Llong

Assegura que s'ha incomplert el calendari establert

Imatge d'arxiu d'entrega de les instàncies a l'edifici de Serveis Territorials
Imatge d'arxiu d'entrega de les instàncies a l'edifici de Serveis Territorials | Comissió Institut Arraona-Can Llong-Escola Virolet
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 10:56h
L’Ajuntament de Sabadell ha demanat “màxima celeritat” a la Generalitat perquè construeixi l’Escola Virolet i l’Institut Can Llong, atès que la situació “de provisionalitat” d’ambdós centres “no es pot allargar més” i s’han de complir els acords establerts, ja que ara no és així.
 
El consistori ha reconegut “la voluntat de construir els equipaments” del Departament d’Educació, però “no s’estan complint”. Per aquest motiu han urgit el seu compliment “de forma definitiva”. Ho fa després que es pactés que el mes de gener ho aprovaria la Generalitat com a pas previ a la licitació. Però, “després de diferents contactes amb responsables” de l’executiu català els han traslladat que els dos centres estan inclosos “en el Pla Econòmic i Financer” d’Educació i que “s’ha d’aprovar properament mitjançant un acord de Govern de la Generalitat en una data no concretada”.
 
Actualment, s’està redactant el projecte executiu de l’Escola Virolet, adjudicat el passat mes de novembre i amb una durada prevista de set mesos. D’aquesta manera, resta pendent la licitació de les obres, en canvi, les licitacions i la construcció de l’Institut de Can Llong.
 
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, en un fil de Twitter, ha garantit que s’ha fet “tota la pressió política possible” i “totes les gestions urbanístiques necessàries per a la construcció simultània”. Ha subratllat que “caldrà continuar la pressió i la mobilització” fins que sigui una realitat aquests dos equipaments escolars.