Ciutadans dispara contra Guanyem, Unitat pel Canvi i PSC per la pancarta dels presos polítics

Els acusen de "silenci còmplice" i "absentisme"

La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta
La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta | Albert Segura
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a les 14:16h
El grup municipal de Ciutadans a Sabadell manté el pols perquè l'Ajuntament retiri la pancarta que demana la llibertat per als presos polítics, i ho fa carregant contra els socis de govern Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, a qui acusen de mantenir un "silenci còmplice". A més, lamenta l'actitud del PSC, a qui acusen de estar "absent". 

En un comunicat, la força denuncia que l'equip de govern "destina recursos dels serveis jurídics municipals per a contrarestar l'ordre de retirada de pancartes i llaços dels edificis públics municipals en comptes d'acatar l'ordre de la Junta Electoral". En aquest sentit, destaquen que l'exigència de la Junta Electoral és clara.

En aquest sentit, critiquen que tant Guanyem Sabadell com Unitat pel Canvi han mantingut "un silenci còmplice amb els seus socis de govern", ERC i la Crida per Sabadell, davant la pregunta de la formació taronja sobre aquest tema en la Junta de Govern d'aquest dilluns. No obstant, divendres passat la portaveu i alcaldable de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, va anunciar que havia demanat a l'alcalde, Maties Serracant, que es girés la pancarta, com ja es va fer al 2017.

La força taronja també carrega contra el PSC, a qui acusen d'estar "absent" en aquesta polèmica, assegurant que "no han mogut ni un dit, com si no els importés que l'ajuntament sigui utilitzat com a aparador separatista".