eleccions espanyoles 2019 28-A

VÍDEO Torra: «Els Mossos són policia judicial, i actuen per ordre de la justícia espanyola»

Una desena de membres del CDR Sabadell l'ha esperat a l'inici de l'acte de presentació de la candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró

per Albert Segura, Sabadell, 23 de març de 2019 a les 13:48 |
Quim Torra, aquest dissabte amb els membres del CDR Sabadell | Albert Segura
El president de la Generalitat, Quim Torra, defensa l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les darreres hores per fer efectiva l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) per fer retirar els llaços grocs dels edificis públics que depenen de la Generalitat. Torra ha justificat l'acció dels Mossos perquè actuaven com a policia judicial.


De fet, aquest divendres agents del cos es van desplaçar a diversos centres educatius del país, com a Terrassa, Rubí o Sabadell, per assegurar-se que al seu interior no hi havia cap element que pogués fer referència a l'alliberament dels presos polítics. Aquest dissabte, coincidint amb la presentació de la candidatura de l'alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, una desena de membres del CDR Sabadell l'han esperat a l'entrada a l'Espai Cultura, on s'ha fet l'acte, per demanar-li raons al respecte.

"Els Mossos d'Esquadra són policia judicial, i actuen per ordre de la justícia espanyola", els ha dit als assistents. "Aquí, o ens en lliurem tots...", ha afegit Torra, en referència al la necessitat d'aconseguir la independència perquè situacions com aquesta es deixin de produir. De fet, Torra ha conversat amb ells durant uns deu minuts, mentre l'acte ja havia arrencat. Entre els membres que protestaven hi havia Cesc Esteve, membre del CDR Sabadell que va ser detingut el 26 d'octubre de l'any passat pel bloqueig del TSJC del 23 de febrer de 2017.


Les crítiques per l'acció dels Mossos s'han multiplicat les darreres hores entre les que han destacat les dels sindicats sobiranistes de mestres i policies així com per part de l'ANC.

Les explicacions de Buch


El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet un fil de Twitter aquest dissabte on ha volgut remarcar que els Mossos revisaran les actuacions policials del cos en les entrades a les escoles per veure si s'ha actuat "de manera inadequada".
  Buch, que afirma haver rebut "queixes minoritàries" d'alguns centres escolars, carrega contra la Junta Electoral per voler retirar símbols per un "origen" concret. 
 

 

Participació