Sabadell es suma a un projecte europeu per potenciar l'ús d’aigua regenerada

Es tracta de Demoware i compta amb la col·laboració d’Aigües Sabadell | L’acord estableix la cessió de les aigües regenerades a la depuradora del Riu Sec

Redacció
07 d'agost del 2015
Depuradora situada al Riu Sec al seu pas per Sabadell
Depuradora situada al Riu Sec al seu pas per Sabadell | Generalitat de Catalunya
 
L’Ajuntament de Sabadell s’ha sumat al projecte europeu Demoware per a potenciar l’ús de les aigües regenerades. Es tracta d’un projecte de recerca i desenvolupament que té com a objectiu incrementar la disponibilitat d'aigua a partir de la superació de les principals barreres tecnològiques, socials i econòmiques que limiten la implantació de l’ús de les aigües regenerades.
 
Així, es posaran en comú i es duran a terme demostracions de diferents usos d’aquestes aigües per a fomentar-ne el seu ús i sensibilitzar la societat sobre les seves múltiples aplicacions. L’Ajuntament participa en el projecte cedint les aigües regenerades de l’Estació depuradora d’aigües residuals de Sabadell-Riu Sec, procedents del tractament de bioreactors de membranes.
 
De la mateixa manera, la col·laboració es fa cedint les instal·lacions a Aigües Sabadell per a prendre part activament en el disseny d’un conjunt de xarxes de distribució pilot d’aigües regenerades i en la planificació de les proves que caldria desenvolupar. L’objectiu d’aquests assaigs a Sabadell serà determinar la qualitat de l’aigua en diferents condicions de tractament i operació.
 
 “La participació en aquest projecte és per a Sabadell una bona oportunitat tant per compartir experiències i maneres de treballar amb altres territoris com també per donar un pas endavant pel que fa a la sensibilització del conjunt de la població a l’entorn de les possibilitats que ofereixen les aigües regenerades”, explica el tinent d’alcalde de Sostenibilitat i Territori, Maties Serracant.
 
Aquestes aigües tenen ja diversos usos a la ciutat, però a través del projecte serà possible que en tinguin encara molts més i que s’obtingui un major estalvi d’aigua i de recursos energètics i econòmics.
 
El projecte Demoware compta amb la participació de 27 organismes capdavanters en tecnologia i recerca de l’aigua de 10 estats: Espanya, França, Israel, Alemanya, Holanda, Itàlia, Regne Unit, Suïssa, Bèlgica i la República Txeca. El pressupost del projecte és de més de 10 milions d’euros.