Guanyem Sabadell vol ressuscitar el pla de rondes aprofitant l’arribada d'Amazon

Denuncien que la ciutat té els accessos col·lapats i que la situació serà més greu si no s’actua

Marisol Martínez, aquest divendres a Sabadell.
Marisol Martínez, aquest divendres a Sabadell. | Albert Segura
22 de març del 2019
Actualitzat a la 13:07h
El grup municipal de Guanyem Sabadell demana que la Generalitat recuperi el pla per dissenyar les rondes de Sabadell per reduir els col·lapses que es generen en els accessos de la capital vallesana. El plantejament arriba coincidint amb l’anunci de l’arribada de la multinacional Amazon al terme de Barberà del Vallès, una arribada que es preveu que suposi greus problemes de trànsit.  La formació ja ha traslladat una petició per reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, una trobada que es troba pendent de concreció en el calendari.

La petició passa per exigir una millor en el sistema de rondes, que descongestionaria el centre de Sabadell, sobretot la Gran Via. Per això, és vital reprendre la unió de la ronda Oest amb la carretera de Castellar, i des d’allà traçar la ronda Est, per passar per Torre-romeu i el polígon de Can Roqueta.

En aquest sentit, reivindica que s'acabi la redacció del Pla Específic de la Mobilitat del Vallès que haurà de definir els escenaris i alternatives per a una ciutat, que, segons enquestes de mobilitat recents, registra el número de desplaçaments diaris interns més alt de tota la comarca. "A Sabadell, els desplaçaments diaris intermunicipals pugen fins els 116.000, mentre que a Terrassa són 42,500, i pel que fals desplaçaments a Barcelona, des de Sabadell en són 47.800 i des de Terrassa 25.500", explica Miquel Soler, regidor i membre de la candidatura de Guanyem Sabadell.

És per aquest motiu que la formació planteja perquè d'una manera definitiva es dibuixi en el mapa la ronda Est, que vagi des del cementiri a la carretera de Mollet, cosa que representaria una reducció dràstica de la circulació pel mig del barri de Torre-Romeu i del polígon de Can Roqueta i connectaria amb la Ronda Nord. "Sabadell necessita construir un eix nord-sud que, a banda de l’afectació directa en aquests barris, milloraria bona part de la circulació que ara utilitza la Gran Via per fer aquest recorregut", assenyala l'alcaldable, Marisol Martínez.

En aquest sentit, considera que crear el tram de la ronda Nord que connectaria Castellar amb la C-58 a través de la ronda Oest, sumat a la creació de la ronda Est, que donaria servei als barris situats a llevant, permetria descongestionar la ciutat i facilitaria l'arribada de grans empreses com Amazon, sense penalitzar els usuaris habituals de les vies actuals.