Els habitants de Sabadell redueixen el consum d'aigua diari

Aigües Sabadell s'avança al Dia Mundial de l'Aigua i anuncia una baixada en un litre diari per habitant el consum a les llars sabadellenques

Acte celebrat a l'Aula de l'Aigua, aquest dijous
Acte celebrat a l'Aula de l'Aigua, aquest dijous | Albert Segura
21 de març del 2019
Actualitzat a les 19:52h
Aigües Sabadell s'ha avançat un dia a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua amb un acte a l'Aula de l'Aigua, a la seu de la companyia del carrer Concepció. La trobada ha servit per posar en relleu la necessitat de preservar els recursos hídrics del planeta, posant de relleu la qualitat d'una bona xarxa que abasteixi les llars, una sort que no tenen molts països.

En l'acte s'ha destacat que Sabadell és una de les ciutats de l'entorn de Barcelona amb un consum d'aigua més baix, amb una mitjana de 97 litres per habitant i dia, baixant en un litre respecte l'any passat, quan se'n van registrar 98. Aquest és un fet que la directora de Desenvolupament Sostenible d'Aigües Sabadell, Elisabeth Santacruz, ha qualificat com de "molt sostenible i raonable" per preservar els recursos hídrics del nostre planeta. 

La previsió que fa Nacions Unides és que de cara al 2050 el món estarà poblat per 9.000 milions de persones, fet que farà necessari disposar d'un 40% més de recursos hídrics que actualment. En aquest sentit, no tots els països poden disposar d'aigua d'aixeta de qualitat, on a Sabadell, a més, la companyia garanteix que no es talla el subministrament a ningú que es trobi en una situació de vulnerabilitat econòmica acreditada.

Entrega de premis del 32è Concurs de Dibuix CASSA 

L'acte també ha servit per fer l'acte d'entrega de premis del 32è Concurs de Dibuix CASSA, on hi han participat una cinquantena d’escoles dels municipis de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès. El concurs és una de les iniciatives de conscienciació mediambiental més arrelades en els municipis vallesans on CASSA gestiona el servei municipal d’aigües i que, des de fa 32 anys, es convoca en el marc del programa educatiu de la companyia d’aigües, l’EDUCASSA.

El concurs posa el punt i final a l’activitat El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu que la Fundació CASSA ofereix als estudiants d’entre 10 i 14 anys. En aquesta activitat, que es porta a terme a l’EDAR del Riu Ripoll, els alumnes coneixen el procés de depuració de les aigües. Els guanyadors de les escoles de Sabadell han estat els següents:

MARTÍN SÁNCHEZ, 13 ANYS, PAU VILA (1r PREMI)
JAN ROMERO, 12 ANYS, MIQUEL MARTÍ POL (2n PREMI)
IRENE AMBROSIO, 11 ANYS, JAUME VILADOMS (ACCÈSSIT)
BRIAN MATTHEINS, 11 ANYS, MIQUEL MARTÍ POL (ACCÈSSIT)
LAURA TENA, 12 ANYS, XALEST (ACCÈSSIT)
XIN YI LIU, 10 ANYS, ESCOLA CATALUNYA (ACCÈSSIT)
SOULIAN BEN ADDOU, 11 ANYS, JOAN MARAGALL (ACCÈSSIT)
MARC MONTOYA, 12 ANYS, IES JONQUERES (ACCÈSSIT)
PAULA CASADO, 10 ANYS, NOSTRA LLAR (ACCÈSSIT)
ROGER OLTRA, 10 ANYS, ESCOLA PIA (ACCÈSSIT)
ANNA CASABLANCAS, 12 ANYS, SAGRADA FAMÍLIA (ACCÈSSIT)
ALEIX GONZÁLEZ, 10 ANYS, VEDRUNA IMMACULADA (ACCÈSSIT)
 

Primer premi del concurs de dibuix. Foto: Albert Segura


Aigua de l'aixeta

A banda, en el marc de les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua, Aigües Sabadell i el Gremi d’Hostaleria del Vallès han signat per segon any consecutiu un acord per sensibilitzar plegats el consum d’aigua de l’aixeta. Amb aquest acord, diversos restaurants de Sabadell oferiran als seus clients i clientes aigua de la xarxa el proper divendres, Dia Mundial de l’Aigua, servida en ampolles de vidre facilitades per Aigües Sabadell. A més, les ampolles s’acompanyaran amb un document que explica amb detall l’acció.