Educació garanteix que tots els germans d'alumnes de La Trama s'escolaritzaran en aquesta escola

La ràtio situa el nombre d’alumnes en 25 però hi ha un total de 29 germans pendents d’entrar

Façana de l'escola La Trama de Sabadell
Façana de l'escola La Trama de Sabadell | GoogleMaps
21 de març del 2019
Actualitzat a les 18:29h
El Departament d'Educació ha decidit fer un canvi en la seva planificació escolar per al proper curs i ha acceptat admetre tots els germans d'alumnes actuals de l'escola La Trama de Sabadell que l'any que ve s'han preinscrit per a cursar P3. Segons ha pogut saber NacióSabadell, la decisió arriba després que les famílies de l’escola han posat el crit al cel després que 29 futurs alumnes no tinguessin garanties d'entrar al centre el curs que ve, donat que la ràtio se situa en 25.

Ara, el Departament adapta el parer a una situació que defineixen com d'"infreqüent", de manera que ampliaran la ràtio per admetre tots els alumnes que s'hagin d'escolaritzar per evitar separar germans en dues escoles diferents. Segons les fonts consultades, Serveis Territorials esperarà a rebre la confirmació del nombre de places inscrites a través de la comissió d'escolarització, i un cop s'assenyalin el volum total d'inscrits, automàticament s'acceptarà.

Això suposa que si es confirmen que els 29 germans d'actuals alumnes demanen accedir a P3 el curs 2019-2020, un cop s'hagi traslladat tota la documentació necessària es procedirà a incrementar de manera oficial i extraordinària la ràtio de P3 per aquest centre. Educació ha descartat crear una segona línia aquest curs per incapacitat física del centre, donat que no hi ha capacitat d'aulari, motiu pel qual es procedirà a invertir en els recursos humans necessaris per donar resposta a les necessitats del grup ampliat d'alumnes.

D'aquesta manera s'evitarà que fins a quatre famílies es trobin en la situació el proper curs d'haver de dur els seus fills en dos centres educatius diferents. 

Alarma dels pares

L'alarma es va generar dilluns quan la direcció va traslladar a les famílies que el Departament d'Educació havia replantejat la proposta inicial, que ja passava per ampliar la ràtio, i no garantia l'escolarització de tots els germans d'alumnes actuals de La Trama en el mateix centre. Per aquest motiu, es van coordinar per reclamar suport polític a la ciutat i fer front a una situació que, asseguren, és fruit d'una mala planificació d'Educació, que ja havia creat amb anterioritat una segona línia a P3 en cursos com el de 2015-2016.

Aquesta decisió ha fet que el nombre de famílies amb germans petits hagi crescut, i per tant també la petició de places per accedir a P3, com ha passat aquest any.