S'obren 32 places noves d’agent de la Policia Municipal de Sabadell

És una mesura més dins la reforma del cos, amb l'objectiu d'arribar els 275 afectius

Aspirants a Policia Municipal de Sabadell formant-se a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya
Aspirants a Policia Municipal de Sabadell formant-se a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya | Juanma Peláez
Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 15:40h
La plantilla de la Policia Municipal s'ampliarà enguany amb la creació de 32 places. Actualment està oberta la convocatòria d’oposició lliure per cobrir aquestes vacants. Es tracta d'una mesura més del projecte de reestructuració, iniciat el 2016, amb l’objectiu de tenir a partir del 2022 amb una plantilla de 275 agents.

El procés de selecció constarà de tres fases: d’oposició, capacitació i de pràctiques a Sabadell. Durant la primera etapa, les persones aspirants hauran de passar una prova teòrica sobre cultura general, un conjunt de proves físiques, una prova pràctica sobre competències bàsiques de l’agent de la policia local, psicotècnics, una prova de coneixements de català i, finalment, una entrevista individual.

Les persones que ho superin, així com la prova mèdica començaran la segona fase, o de capacitació, que consisteix en un curs selectiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (tret d’aquelles que acreditin tenir aprovat l’esmentat curs).

Finalment, els aspirants que hagin superat aquesta segona etapa hauran de passar un període de pràctiques de 12 mesos a l’Ajuntament de Sabadell per tal de garantir la seva idoneïtat .